Walk to Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers


Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, June 1, 2011

karak

hey dolls

weekend hari tu ajak budak tecik tengok cite karak kat o.u new wings.. hehheehe totally disappointed, tak worthy langsung.. so lets review :-




Title : Karak
Release date : 26 May 2011
Director : Yusry Abdul Halim
Starring :
Shahir AF8
Shera Aiyob
Along Eyzendy
Kilafairy
Sidek Hussin
Synopsis :
The movie started with the four college students, Nik (Shahir AF8), Jack (Along Eyzendy ), Zura (Shera Aiyob) and Ida (Kilafairy) trying to return to their college and decided to use the old Karak trunk road which is notoriously known for its paranormal encounters.

review:
bile tengok cite karak adui hai sakit hati betul sebab quality of the picture macam lebih sesuai untuk ditonton di DVD!!! (ditonton uolls!! hahaha) kalo nak compare cerita khurafat punye quality movie waktu malam lagi better dari cite karak nie...nie cume technical issue. tapi yang menyakitkan hati is terlalu banyak benda tak logik dalam cite nie..... sebagai contoh :-

a) masa jack nak g toilet, time tu toilet yg ada pun jauh giler , kat belakang lorong, si jack nie sanggup jalan jauh, tengah malam g toilet padahal dia blh je shi shi tepi jalan, dah la tu, toilet tu kotor giler and ditinggalkan. so pikir logik la....

b) lagi satu si zura tu, kow g umah org, kow nampak kalung lama, pastu kow dah tgk gambar wife pakcik tu pakai kalung tu, kow blh pakai plak kalung tu kat leher kow..bodoh ke ape???? usik n pakai barang org without permission.. kata dulu ustazah.. aiyakk!!

c) pastu pasal ida tu , gedik giler, dengan tengah2 malam sibuk nak mandi nak bersihkan luke bagai..Pastu part dia berkemban tu.. haiyork...
.


tapi sangat kagum tenik CGI yg KRU gunakan... lain la dari hantu2 cite lain kan? pastu kita dapat tengan urban legend karak highway.... tapi ending cite nie, macam cite khurafat la... ntah pape la...Filem ni ada satu mesej yang amat mendalam. Iaitu, korang perlu hafal, yakin dan tahu maksud AYAT KURSI !!



Rating : 5/10

No comments: