Walk to Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers


Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, January 2, 2018

NDQ TURNS THREE

Salam to uolls

ok this is actually throwback, before this nak update tak larat, dengan bz keje and mengandung but still nak ada memory of my NDQ, so ummi pun gigih la update...

for her third birthday, kitaorg tak celebrate besar-besaran pun... just for family.. tak silap birthday dia jatuh dalam bulan raya... so mama nak buat makan2 for family... alang2 kitaorg pun buat la birthday NDQ sekali..



tahun tu dia minat MY LITTLE PONY... yes so everything is about pony...  so gigihla  ummi google semua pasal pony... yang buat cake NDQ nie orang yang sama masa kitaorg tempah cake dia last year.. sebab ramai review cakap cake dia sedap.. so order la kat akak yang sama.. COD kat wangsa walk.. total harga cake dia 250... huhu cake bukan murah ye...

all the preparation semua DIY dari banner ke plates , ballon etc... baju dia omma sponsor.. sebab nak pakai pony.. nasib la NDQ tak pegi school lagi so xde la kawan2.. kalo tak jenuh ummi nak kena buat doorgift bagai...

ada jugak orang ckap perlu ke celebrate? tu terpulang pada pendapat masing2.. bagi kalina, bukan selalu pun, nie adalah salah satu memory kita dengan anak kita.. so everytime dia tengok dia akan ingat... tu pun dah cukup buat ummi... harap NDQ nanti appreciate la ape ummi and babah buat untuk awak.. walaupun tak semewah atau segah org lain, tapi tetap ada...

masa birthday NDQ nie, ummi tengah mengandung ke NAI.. gigih jugak la kesana sni siapkan everything.. nasib ada babah and omma tolong....

hope u like NDQ.. amd u enjoy your  birthday..











Sunday, December 31, 2017

Bye bye 2017 ! Hello 2018



                        
2017 was a tough year for me and my family.. we faced a lot of setbacks and challenges but I am happy that we made it through. After reminiscing through the year, I learnt a lot about myself.

We started the year with family fued.. yeah that is right.. there is misunderstanding with my mom family that lead to almost 10 months of silent treatment and not meeting each other including raya!!! And guess what that manage to get them talking back to each other??? Death of my uncle...

Another disaster this year, my sister room was on fire.. she will take SPM this year... do u know how much that we go throught to get the room fix, the house clean?? The non stop washing the clothes because of the smoke smells...

Another dugaan.. my car got broken in.. lost our plate number. Dashboards n coin box.. need to fix the damage they have done.. they way they try to open my cars... damm u! He even try take off my roadtax.. police said they try to steal our car but luckly the saw the police sticker and run away. Pity my hubby.. his late father glasses was in the dashboard... a few months after dat, we receive notis compound from mbpj..WTH.. we are not even go or leave in PJ.. turn out my car have 10 summoms.. WTF... because the robber use my plate number on a diffrent car.. lucky we have police report and i saw the summons, it is the same thype of car but different color.. but now all clear..

Not a fun raya because of the fight.  We loat our beloved uncle last OCT...

I have opportunity to work from home starting jan until jun.. but i have to handle 2 operation rigs with warms stack rig... what a challenge... never cross my mind i can do it but yet i manage to handle it until the end...

2017 is not a good year for our family....

I never had any new year resolution before but starting 2018.Well, I hope that I can survive 2018 and do things differently.

Be a better wife, daughter, mother, sister, friend and muslimah.

Wish me luck guys!

HAPPY NEW YEAR !!!


Wednesday, December 27, 2017

SKYRIDE PUTRAJAYA

Salam semua

Time nie kitaorg pegi melawat cousin yang keje dekat putrajaya... sebenarnya dah banyak kali dia ajak pegi tapi x berkesempatan.. 

Sebab kat situ ada hot air ballon.. sevenarnya tak tau pun ada ada hot air ballon kat putrajaya nie sampai la i google.. hehehe

So decide pegi pas maghrib sebab siang panas... dgn anak kecik lagi.. mmg tak la...

Byk aktiviti kat skyride nie cume time tu dah malam and byk dah tutup.. ada sky warrior park la.. nie kete berlampu n mcm2 lagi la...

As usual kalo org ajak harus la semuanya FOC...
Nie kereta berlampu.. mak aih lenguh jugak la mengayuh.. kitaorg ambik 2 kete sebab ada 8 org...
Nie kete first.. mama, syapik, damia n of course my hubby

Kete second _ ayu, dayana, urs truly, aufa n nur

Lawakan bile malam...

Budak excited

Diam je nadik jalan2 ye

 
Meriahkan

Nie plak kena isi borang time nak naik hot air ballon.. ala2 naik flight gitu.. siap ada captain stewardess... hehehe

Aufa tdo dah... hot air ballon nie dia bergantung pada cuaca hari tu.. kalo hujan dia akan tutup.. 


Putrajaya view from hot air ballon







NAI Cukur Jambul

Salam semua

Actually tak plan pun nak buat cukir jambul and naik buai untuk aufa.. tapi omma dia yang dah plan tanpa diketahui...

Mama tolong plankan cousin punye wedding cuz his mom dah meninggal.. so one day masa tgh sarat mengandung dia ckp :-

Mama: kak, pagi sebelum bersanding tu, mama nak panggil marhaban nak buat cukur jambul.
Me:- owh cukur jambul sape?
Mama:-laa cukur jambul baby kow la.. sape lagi..
Me :- owh ok (dlam hati dia nie tanye ke atau mmg dia nak buat)
Mama:- ala buat simple2 je.. doorgift bg gula2 dah..
Me:-...... (kenape semua dah di decidekan ??)

So dah alang2 kitaorg pun plan ambik buai berendoi... mula2 nak suh org melaka je buat.. tapi harganya amat la scary bile dah tanya.. last2 suh je kawan kitaorg buat... sah2 dah tau kualiti keje...memang puas hati...

So nie la sekitar gambar aufa cukir jambul.. kesian damia.. zaman dia xde.. sebab ummi xkeje time tu.. xpelah sayang ada rezeki awak nanti...
Alatan utk cukur jambul....
Pelamin dan buaian berendoi..

Ummi n aufa.. pink theme



Both of my girls

Untuk rambut aufa, lepa dah setel dicukur, aritu dah bawak pegi timbang semua rambut aufa dekat kedai eMas Cina. Berat rambut dia lagi byk dari damia...   Total semua RM 418.00 duitnya :) nie pun dah bagi tabung masjid