Walk to Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers




Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

Tuesday, April 24, 2018

TRIP TO BANGKOK - DAY 2

hi uolls


pagi2 tengok pancake terus rasa lapar ok... ok the second day kitaorg nak pegi floating market, since floating market nie agak jauh, so kena keluar pagi.

kitaorg minta tolong supir yg ambik dari airport tu hantarkan, sebab floating market nie luar dari bangkok. perjalanan dia dalam 2 jam jugak la... nak naik boat tu diaorg charge 1 jam 200 ringgit malaysia. huhu naik la kami berlima.. budak2 dia tak kira.



setakat cuci mata ok la pegi because nothing much pun diaorg jual, nama pun tempat tourist, harga dia tekan giler2 jugak.

it was a nice experience for us and the kids... byk handcraft and bags, baju yang ada n of course la makanan. thailand nie sama je macam malaysia, heavan for foods.

for floating market only have 1 halal restaurant there. so the price is a bit expensive. (for me).. so otw way back hujan lebat. we suppose to go to see the temple. tapi cuz hujan we postponed to the next day.

kitaorg balik and rest petang skit pegi talad neon. ok nie kitaorg naik tuk tuk je... omg harga murah la compare to naik teksi or grab kan... and dia macam uptown kita.. so kalo nak shopping memang berbaloi2,. boleh tawar lagi

n ada a few halal stalls here.. pancake sedap tu kat sni la.. abg tu siap blh kecek kelatan  lagi.. memang akan repeat balik pegi talad neon nie..






Monday, April 23, 2018

TRIP TO BANGKOK - DAY 1

salam uolls

kali nie nak cerita pasal bangkok.. cerita basi bulan 2 baru sekarang nak update.


actually i supposed to go to bangkok for business trip on sept 17 but the meeting was cancel, but i dah beli ticket for my kids n my mum.. bile cancel kena la buat open ticket.


so we decide to go on feb.. this time around semua ikut.. hehehe. since ini kali ke 2 dioarg naik flight, i takde la risau sgt tapi silap jugak sebab kitaorg ambik flight petang.. dari masa nak check in flight sampai tunggu nak boarding tu.. ya allah hanya tuhan je yang tahu.


mungkin sebab nenek and aunty dia semua ada, so mengada lebih budak dua org nie. flight kitaorg jam 4 ptg mcm tu sampai bangkok dah malam.. penat jugak la...

compare to miri, rasa nya trip kalini lagi penat.. not sure why.












Tuesday, April 17, 2018

NAI turns One

To my littlest Darling - Nur Aufa Ima’ni

Today marks the day you turn one. I am not sure where the last year has gone and I know that is super cliche to say but I really don't. I feel like we waited long time to meet you.

A year ago I woke up in the morning to contractions and I supposed to have breakfast with 2 of my best friend. On the way to the hospital, we send your older sister to omma house.

Now, I wasn't convinced I was in labour as it had been stopping and starting on and off for weeks. Still remember that morning i only have 5pcs of kisses chocolate as my breakfast before i go to the hospital.

I wont blabber on about your birth too much but you rushed into the world going from 5cm - 10 cm in a matter of minutes and giving me the VBAC i'd always wanted. 
Birth was just the first chapter to your life on earth and the past year has been amazing with you and watching you grow and learn and you're such a clever bean. You sat up unaided at 4 months old, crawled at 7 months, got your first tooth at 11 months old and can say a few words now too.

I am amazed by you. You're so clever and a wonderful little girl.
You can point, wave hello and goodbye and pull yourself up and walk with assistance.

Now you'll see a pattern in there -YOU LOVE FOOD. Honestly at weighing 8kgs you wouldn't believe the amount of food you eat, you eat everything and anything!! I cannot believe you, you're just like your Babah.

Over the past year I have bonded with you, Aufa. We're so close and we spend so much time together just giggling, playing.

Over the past year watching you grow from my tiny little newborn baby girl to this funny little girl who is full of character has been amazing. You're so special and I love you so much. 
The next year of your life has so many new and exciting chapters! I can't wait!

One of my biggest achievements as your Ummi is the fact we've completed one year of breastfeeding, something I never thought I could do and i'm so happy and proud of both of us! We've done so well.

Happy 1st Birthday Nur Aufa Ima’ni, my little pumpkin, rainbow girl! I hope your first year has been magical! #nai#nuraufaimani #aufaturns1





Monday, April 16, 2018

Short trip to miri

salam uolls

my boss invited me and family to miri for her wedding reception.  at first kitaorg macam malas nak pegi sebab lari bajet... pastu pkir2 balik kesian plak kat boss, tak de wakil dari company yang datang.

so we decided to go. tapi short trip je. 3 hari 2malam. NDQ as usual so excited because this is her and NAI first time naik airplane..

after survey AA and MAS, tengok tiket MAS lagi murah.. so ape lagi.. ambik je lah tiket MAS tu,siap with meals and luggage kan. i think kitaorg semua excited sebab i and hubby last naik flight together masa tengah pregnant kan si NDQ. pegi krabi..

kitaorg berdoa sgt supaya budak duaorg nie tak buat perangai dalam flight. terutama Adik la.. cuz ?NDQ dah besar.. dia paham bahasa skit.

alhamdullilah all went smoothly, adik tido dari pegi sampai la landed. kakak plak ada tv so dia takde masalah.. tengok cartoon and makan..

kitaorg bertolak jumaat tengahari, sebab wedding boss jumaat malam. so sampai terus check in, rehatkan badan and beli makanan.. lucky untuk kitaorg bawah hotel tu ada mall. alhamdullilah senang skit nak cari makanan...terus suh hubby beli KFC..
malam tu dah siap2 terus call uber hantar to wedding venue. tapi sayang nya hotel tu blackout so diaorg tak dapat nak teruskan reception tu.. tengok la gambar boss i dalam gelap...
Lama jugak kitaorg tgg .. last2 diaorg announce around 830pm cakap sorry semua..

Elok je kitaorg turun bawah terus power on.. huhu mmg takde rezeki boss i la kan...tengok beza gambar mula2 dengan gambar nak balik.. terus putih sebab lighting bagus.. hahaha so balik kitaorg g cari makan sebab lapar... mmg tak makan ape pun kat wedding tu cuz diaorg tak sempat masa power dah off.

next morning ape lagi pool time for the kids la.. nie yg dia tunggukan pun, sebelum pegi pool, kita makan dulu ok anak2...

then boss ajak makan lunch untuk minta maaf kes semlm...siap dia hantar balik kat hotel.. kesian dia.. tapi tak pe la jimat skit duit lunch.. so kitaorg tak tau nak buat ape, kitaorg pegi pusat kraf and grand old navy.






 the next morning nak checkout dah.. so give the kids time kat pool, flight petang, so kitaorg extend check out pkl 3 ptg... lepas check out lepak2 kat lobby hotel sambil tgg uber...

it was short and sweet trip..