Walk to Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers


Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, August 14, 2012

Batman : The Dark Knight Rises

hey dolls

hari tu mmg teringin gile nak tengok cite Batman : The Dark Knight Rises! so after berbuka puasa dengan mel kat full house, me, dak tecik and mel pegi tgk cite nie

 
Cool poster eh! Love the heel!
Batman nie memang saya suka cerita dia
Dari zaman hero dia adalah Micheal Keaton, George Clooney, Val Kilmer and Christian Bale
Ials nie kan suka cerita-cerita superhero nie

This time around, cerita dia ada sedikit unsur-unsur dark
Dari soundtrack dia pun penonton boleh jangka that the movie is going to be a bitdark

Sinopsis
Harvey Dent telah meninggal dunia dan Batman dipersalahkan kerana menyebabkan kematian seorang pejuang keadilan di Gotham. Bruce Wayne/ Batman telah mendiamkan diri dari dunia keadilan semenjak kejadian itu dan ini menjadikan tuduhan terhadap Batman semakin kuat.

Hanya Commissioner James Gordon yang mengetahui kebenaran tetapi beliau telah dicederakan oleh Bane, seorang pembunuh upahan terlatih dan juga merupakan bekas rakan seperguruan Bruce Wayne dalam League of Shadows.
The crazy killer Bane
Bane merupakan seorang pengganas yang merupakan seorang "terrorist in his actions and thoughts". Dia seorang pengganas yang tidak berperikemanusiaan dan sangat fokus pada setiap perbuatannya.

Apabila Bane mula menakluki Gotham City dan seluruh pasukan polis telah terperangkap di bawah tanah, Batman terpaksa memohon bantuan daripada Catwoman untuk mengakali dan menewaskan Bane. Beliau juga turut dibantu oleh Detective John Blake, Lucious Fox dan Ms Miranda Tate.
Babak pergaduhan Batman and Bane
I wouldn't go into details sebab the movie is really worth going to and to spare all the delicious details of the film!

With the good actors line-up, the amazing gadgets and transports and all the actions!
And I love the ending!
Hope there will be more Batman movies coming up!

Penilaian saya terhadap The Dark Knight Rises :

Penceritaan : 4.7/5.0. Saya terpukau dengan aksi di sepanjang filem ini. Cuma pada peringkat awal, agak banyak scenes yang berdialog dan meleret

Penghayatan : 5.0/ 5.0. The actors were so great. Ials punyer perhatian banyak tertumpu kepada watak Selina Kyle oleh Anne Hathaway dan she nailed the character to the core. She really has moved away from all the goody-two-shoes character. She brought the naughtiness of a kitty to the character and it was so good!

Will I see it again? Of couse, even though the movie was almost 3 hours, it was worth spending watching it


No comments: