Walk to Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers


Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, July 10, 2009

#23111-339 CENDAWAN GORENG TEPUNG

disebabkan saya rajin skit la semalam; saya teringin nak makan cendawan goreng tepung; yes2 i know blh beli je kat luar... tapi mood nak masak dtg semalam... hua huahua... so masak simple giler. knowing me mmg harapan la aku nak masak cuz mama tu suke kritik cara kitaorg memasak... me not loike sgt.. nanti sentap.....


Resipi : cendawan goreng tepung (1-2pax) (tapi  i bedal sorang je....)


bahan2 nya:-


2 biji bawang putih (depend gak. tgk kuantiti cendawan kow)
1 biji telur
cendawan (ikut suke)
tepung adabi (kalo nak extra sedap tepung tempura k)




mula2 kow tumbuk la bawang putih tu.....


then kow pecahkan telur and letak cendawan tu and gaul kan mereka together with bawang putih yg telah di tumbuk tadi..... biarkan or perap selama 5 minit....


sambil tu ko panaskan kuali


then baru kow celup kat tepung adabi tadi


then ape lagi masak la.. tapi make sure minyak panas yek kawan2


then ape lagi tapis minyak then makan la.... huhuhu sorila ada nampak meehun skit cuz me dah lapor ke terus makan....buke pose


rasa dia sedap la... tapi kalo nak extra sedap guna tepung tempura and kata mama letak pepper skit.... sekian sahaja.....dari chef Callina... hua hua

1 comment:

criestz said...

sy slalu g tepi pntai kt uitm tganu..
sy ckp.. makcik nk cndwn goreng tepong singget..
tros dpt..
wah senang nye nk dpt mkn cndwn grg tpong kn kn =)