Walk to Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers


Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, June 22, 2013

honeymoon @ krabi - day 1


hye dolls


tiket nie beli dah lama dah, bulan sepuluh last year, konon2 nak honeymoon la.... tapi masa pegi nie dah bulan may, dah bertiga dah pun.... baby dalam perut ikut sekali g honeymoon mummy and babah dia.....

sampai je airport terus g tempat beli ticket bus, satu ticket g ao nang dalam 18 ringgit je... so murah dari naik cab.... sebab kami berdua je.... bagi tau je nama hotel nanti bas tu berhenti kat depan hotel... best kan....


so kitaorg duduk dekat ao nang smile, pilih hotel nie sebab tempat dia strategik and murah jugak untuk 4 days dlm 300++ je... masa book hotel tu ada mention nie utk honeymoon so diaorg siap buat2 decoration utk kitaorg... yang tak menahan adalah tempat nie tak de lift... tu yg tak best....


tapi bilik dia ok, luas, and selesa.. yang penting view dia laut.... ala sebab bukan nak duk dalam bilik sangat pun.....lepas habis unpack baju semua.. kitaorg keluar g sewa scooter sbb malam tu nak g krabi town ada night market.. plus nak g makan sebab perut dah berbunyi


sewa scooter murah around 20 ringgit sehari... tapi minyak bapak la mahal nya... syukur jadi rakyat malaysia ok!!!


lepas tu teringin nak makan pancake sebab byk sgt blog yg kata best kan??? ok la tak tau mcmne nak rotate gambar tu....  memang sedap yg banana chocolate tu.... dah beli tuu ingat nak try la tanya package island hoping tapi sebab semua travel agent tu ckp tak blh pegi sebab preggy.. bahaya... haiyoooo!!!! ok la so kitaorg lepak kat depan pantai

then baru gerak g krabi town, konon2 budak tecik tau jalan... haram dia tak tau last2 tanya org2 kat situ...sampai pun dah maghrib mcm tu... dia macam pasar malam tapi meriah sgt... barang2 dia murah....  lagi pun masa tu hari ahad, night market tu hari jumaat sampai ahad je ye!! 














No comments: