Walk to Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers


Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, January 26, 2010

#23111-303 Krabi Day 2 - Part 1

hey dolls


ok sambung2 entry semalam; lepas lepak balik hotel terus ZZZzzzZZZz... bangun on the second day pun dah lambat skit around 11 am... tapi jam krabi baru kul 10 am.... so bangun2 siap2 packing ape yg patut cuz lepas nie nak bertolak ke ao nang; plan kitaorg nak mencekik dulu then pegi kat outlet village.. konon2 factory outlet la....



so masa time makan kitaorg terus ambik lunch... ye ar dah alang2 kan..... aku dgn katy share tomyam... the guys makan nasi goreng pataya.. tapi masa nie aku merajuk dgn babe cuz dia marah aku.. pasal surat pajak gadai motor dia tu.. tu la sape suruh letak merata2 kan dah kena simpan oleh aku.. nasib aku tak buang..... tapi gado kejap je pun... 



then kami meneruskan perjalan ke outlet village, lebih kurang 10 minit dari airport... so dgn panas terik nya.. haish legam la kulit aku.... macam biase babe kan warganegara krabi so dia lead the way la.. hehehe... kitaorg pegi dgn harapan murah la kat situ.. tapi haram.. mahal kedaung.. huhuhuhu.... patut la sunyi sepi je kat situ ... ces ....





so kitaorg decide balik hotel and check out; si jon plak bagi suggestion pegi waterfall... huhuhu ok la.. lepas checkout letak beg kami yg besar bagak tu kat lobby hotel then rempits ke waterfalls... Ya Allah jauh giler k..... 22 km.. sakit montot ku ...



tapi biase la takkan nak redah tangan kosong je kan.. mesti beli goreng pisang dia.. gilor sedap.. sampai skrg aku ngidam nak makan goreng pisang tu... goreng pisang tu ada bijan kowt... sedap giler.. tgk la muke aku dgn si katy excited beli pisang.. mencekik je keje kitaorg..... 












so journey kami ke waterfall pun bermula; plan tak nak mandi pun saje nak jalan2 nak tgk2.. dah sampai situ rupanya national park.. kena bayar kalo nak masuk.. mmg tak masuk la .. ambik gambar kat luar je... sambil berkelah makan goreng pisang tadi ... diaorg dok sibuk pegi tanya kat kaunter.. aku sibuk ambik pics.. miahahaha








masa kat sini; tengah lepak makan goreng pisang.... ada annjing datang; aku pun mcm biase gelebah lebih.... hehehe babe blh bagi pisang goreng kat anjing tu. then dia gongong pisang tu then blah.. pastu dia dtg lagi. kitaorg bg cempedak dia taknak... huish memilih kow... babe bagi lagi goreng pisang then dia blah.... last2 kitaorg pun blah... huhuhuu.. buat amal jariah plak kat anjing tu.... 


so kitaorg balik hotel terus..... nak g ao nang beach.....;.







xoxo


No comments: