Walk to Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers


Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, January 25, 2010

#23111-301 Krabi Day 1 - Part 1

Hey dolls,



ok time to update my journey to krabi. kitaorg dah booked tiket since june 09 lagi.. korang byangkan la berapa lama nak kena tunggu.... penantian itu satu penyeksaan... hehehhee... ;p



ok biase la airasia asyik tukar timing je.. tapi Alhamdulillah semua lancar.. selamat pegi and selamat balik pun kitaorg.. so far tak de masalah pun air asia nie... ok je.. tak pernah pun lagi aku naik flight delay......



sampai je kat krabi airport, kitaorg naik shuttle bus to krabi town; mmg decide nak duduk krabi town one nite.... tiket shuttle bus dlm RM7.00 atau 70 baht....



sesampai kat krabi town ape lagi mamat dua org ni sibuk nak sewa skuter... sewa skuter RM15.00 one day.. minyak isi sendiri yek! tapi ada la skit minyak dalam skuter tu.. passport korang kena tinggal kat owner skuter tu.. as guarantee la..... tapi dia bg agreement la.. in case kalo polis tahan.. and korang tak perlukan lesen pun....





then kitaorg book hotel kat krabi.. cari hotel murah2 je... mule2 plan nak share 1 bilik 4 org tapi lepas tgk harga bilik tu agak murah so kitaorg decide ambik 2 bilik terus... huhuhuhu.. kitaorg duduk CITY HOTEL, KRABI.... tempat nie mmg strategik la.. depan tu ada kedai makan muslim, pastu ada market, belakang hotel plak night market .... 


bawah nie adalah gambar2 dlam bilik hotel tu.. harga dia RM65 satu malam.... without breakfast yek... ok la puas hati... tujuan kitaorg tido 1 malam kat krabi town nie nak lepak kat nite market dia...... 








xoxo


No comments: