Walk to Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers


Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, October 12, 2009

#23111-320 SAADOM NASI KANDAR


sejak aku tengok Filem festival ari tu.. memang tak sabar je nak tgk cite papadom nie; my aunty ckp anak perempuan kena tgk cite nie pasal pengorbanan seorang bapa... hehehhehe.. fine... g la tengok cite nie... harus la aku heret sekali babe kan.... dia pun muke terpakse je tgk cite nie cuz dia agak kureng skit tgk cite2 melayu..... tak yah cite melayu; lagu2 melayu pun dia banyak tak tau..... grrrrrrrrrrrrrr......


 
 very the 1 malaysia cite nie tau.. i like....


 
 nasib masa membeli tiket tak ramai org; rasa2 nya org ramai g open house kowt.....


 
 ha ni nak story skit; al maklum babe nie sangat liat nak ambik gambar..tengok aku ambik gambar dia candid kowt.. entah ape je dia tgh bebel kan tu




 
 tetibe.... dia suke plak aku ambik gambar dia.... hahahhaha last2 tak de sape ambik gmbar aku pun... miahahhaa..... harus la gedik merengek suruh dia ambik gambar aku plak.. siap dia blh bising ek.. " ala ambik gmabr i la"


 
 hehehhehe di paksa rela ambik gambar aku; hehehhe tapi background mcm tak lawa.. bkn macam dah.. memang tak lawa pun... so dengan keji nya mintak tukar tempat dgn babe...




 
 kerna sayang ikut kan jugak la kehendak ati aku nie... hahahahhaa



 
 kembali ke muke sengal dia tu.... dah bosan tunggu la tu.. padahal tunggu 30 minit jer...






ok cerita nie mmg tak mengecewakan langsung.... tersangat best giler; buah tangan afdlin shauki nie mmg memuaskan hati..... dari awal sampai akhir gelak memanjang; wlaupun jalan cite dia simple tapi dia banyak msg2 yg tersirat..... ada gak part2 sedey... nangis2... tapi more tu lawak la..... lakonan afdlin, liyana, que and farid kamil mmg terbaek...... no wonder la menang award k.. soundtrack dia pun best giler.....

rasa macam nak pegi tgk lagi cite nie.... hehhehehehe for this movie aku bagi 5 bintang


Sinopsis Filem PapaDom:
Mengisahkan Saadom adalah seorang pengusaha kedai makan yang terlalu kuat bekerja sehingga berjaya mengejar impian hidupnya, namun dia gagal dalam tanggungjawabnya sebagai suami kepada Munira dan ayah kepada Miasara. Situasi ini berubah apabila Saadom kehilangan isteri kesayangannya yang mati dalam satu kemalangan ketika ingin melihat anaknya menerima anugerah di sekolah selepas suaminya memberikan alasan sibuk. Sebelum itu, Munirah sempat berpesan agar suaminya akan sentiasa menjaga anaknya seperti mana menjaga kerjanya. Sejak itu Saadom tidak lagi seperti dulu, ke mana saja anaknya berada dia sentiasa berada di sisi. Sehinggalah saat berpisah apabila Miasara ditawarkan untuk melanjutkan pelajarannya di IPTA. Miasara tidak lagi mahu ayahnya mengikutnya ke Kuala Lumpur dan mengugut akan berhenti belajar sekiranya tidak patuh arahannya. Saadom akur dengan kehendak anaknya, namun di sebalik itu Saadom punyai rancangan untuk memohon jawatan sebagai tukang kebun di IPTA tempat anaknya belajar agar dapat sentiasa melihat anaknya.



No comments: