Walk to Remember

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers


Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, June 15, 2009

#23111-198 RESPEK, RELAX AND RESPONSE

firstly sesape yg baca blog ni jgn terasa ke ape ek.....this is my point of view; everyone has their own view; i write as the conclusion of the meeting based on my opinion k.... jgn nak terasa or what..... (btw sape makan cili dia yg terasa pedas kan unless org tu tak de hati la kan)..... but what do i know???? .... i ni uneducated dats y org semua nah " bahasakan i" .
last saturday there was a meeting; to clear up some problem in our group; im okay with the meeting and all; the meeting wasnt about me, but it was about three of my friends..... i thought they want to settle this problem in mature way; but the "chairman it self" acting like immature.......malas nak tulis bi.... tulis rojak la k...
why i call him immature??? i respect giler dia before this; because i thought among the guys dia paling matang and can think straight la.... but my opinion totally change that night. he call the meeting but bile time to start dia blh ckp "ok korang cite la dulu what happen" i was like huh?? u yg panggil why dont u cite or buat some intro kenape u panggil and then make sure all the party yg involve with the story ada kat situ... like i said it was three tapi yg ada dua je? is it fair for the rest of us? even though meeting ni bkn pasal i tapi common la be fair... get this thing clear once and for all. with or without the meeting this relationship will effect.............
then the meeting start, "k" start the story then "d" then me........ then the chairman start to talk...............bla..bla...bla... then he talk about respect... ok fine.... then he said " i rasa kat sini semuaorg pernah disrecpect each other., contoh u kalina ... i ngan asip ............... i beli kan asip tiket speedzone; u boleh koyak kan tiket tu.... respect ke tu" pergh masa dia ckp macam tu...... my blood go upstairs u know.... hahahahah the best part bf i diam...... tak ckp ape pun perghhh.... lagi la tambah marah i.... then masa tu i dah geram sgt masa i ckp dgn dia i menangis......hhehehe... sorry but im a cry baby...... i ckp dgn dia the reason nape i koyak tiket tu and all...... then dia diam la.. no apologies k!!!!
then smbg cite dia bukak la point dia semua; which some part is true and some part i thing is mengarut.... then kuar another part regarding "biji kelentit" .... the best part masa dia ckp benda dgn nada memerli we all semua..... ok fine i dont mind..... then i explain.... kitaorg ckp tu tak bermaksud ur gurl tu slut tapi its a girl talk.... biase giler.... bijik kelentit mean gatal in our term..... even my best fren i pun ckp dgn i "asal panjang sgt bijik kelentit ko tu" it doesnt mean anything for us... same goes to your talk... u ckp dgn i "sial la u nie tak perasan i ptg rambut" dlm hati i "eh kau sial kan aku ke???" tapi i diam je because standard la... dats the way guy talk... u have to accept it la kan.....dont be too emotional beb!
ok then dia talk again with lots of point to "k" sian k...... sumpah babe i tak pernah tgk dia down mcm tu sekali...tetibe out of the sudden the chairman kuar duit, bgn and blah dari situ.... Nice Exit by the way.... totally drama king... mature buat mcm tu?? is that how u settle kan masalah? panggil ramai2 then jadi macam tu? ermmm
ok i admit there are certain things that lelaki tak paham pasal gurl.... same goes gurl.... i tak salah kan sesape di sini..... tapi if u nak settle masalah kena la buat betul2 k... dont call ur self mature and then act like a 17 years old selesai kan masalah.... im not saying im perfect tapi this is just advice for u.....
the world doesnt evolve around u beb! so lu pikir la sendiri k! that meeting totally menganggu relationship org lain secara u sedar atau tak...... its not all about u......dont because of a girl u buat kitaorg mcm ni sekali... kalo girl tu syg u ape pun jadi dia tetap akan stay with u la...for me this is a small matter je........plus i tak minat betul org yg buat salah lepas tu mintak maaf guna sms... pergh kata open ?? call la mintak maaf...gentle skit wey.... then bile org tu call kow blh ckp org tu tak matured.... how matured are u saying people like that? she is older than u.... and she the one call u.....because of what u did semua benda ni jadi tau..... alasan too comfortable tu tak blh terime..... hey semuaorg ada limit k..... dont easily get too comfortable with people unless dia family u... u might end up hurting their feeling...... i pun ada kwn dari kecik la.... susah senang sma tapi i still know my limit as a good fren......i just feel sorry for my friend....
ok la malas nak emo2 nie..... penat wok..... baik layan quiz kat facebook.... or find another bf??????????????? ahak tu untuk next entry k......
akhir kata dari saya cewah poyo gitu....... respek, relax and respond......................

No comments: